vízizene

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

Friss topikok

  • tömjénzsolti: Nagyszerű! Már régen hiányoltam az újabb útibeszámolókat és a csodálatosnál csodálatosabb fotókat.... (2018.07.29. 12:57) 2018.02.13. Fort-de-France, Martinique
  • tömjénzsolti: Érdekesek és informatívak a képek,jó a tájékoztató összekötő írás is, várom a folytatást. (2018.04.15. 10:32) Szentpétervár (3. rész)
  • Zsomatograf: Hello! Eltűnt a Szentpétervár 1. része. :-O Mondjuk a Feedly becachelte, így ott meg tudtam nézni... (2018.02.20. 08:42) Szentpétervár ízelítő
  • Kis ember: @luxusMátéslusszkulcs: Az útnak vége, de nemsokára jön a következő. És ígérem, hogy befejezem az ... (2018.01.24. 11:33) 2017.07.27. Visby, Gotland
  • Csöre: wow!Hűha!Hajjajjaj!Meg se tudok szólalni! És a ti hajótok "csak" olyan böhöm nagy volt??? Azért az... (2017.11.18. 15:18) 2012. december 17. Panama-csatorna

Linkblog

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

AZ ÚTVONAL

Hogy merre járok, az https://www.icruise.com/ships/silversea-cruises-silver-wind-cruise-itineraries.html oldalon lehet megnézni

2011. július 1-4

2011.07.08. 23:52 :: Kis ember

 

Sokan kérdezik, milyen is egy magánsziget. Castaway Cay, a Disney saját szigete teljes egészében a szórakozásnak van alárendelve. Amiben leginkább különbözik minden más tópusi helytől, hogy – tiszta. A térségben ugyanis alapállapot az a hozzáállás, hogy ahol turista jár, azt szépen rendben tartják, de egy utcával odébb már ott a kosz, a bűz, a nyomor. Itt ilyen nincs, az egész sziget Walt Disney ideológiájára épül: “fogj egy területet, tegyél bele érdekes dolgokat, tartsd tisztán és az emberek özönleni fognak”. Rám például itt a hajón kevés olyan előírás vonatkozik, ami nem biztonsági szempontból lényeges, ezek közül az egyik (ha nem is előírás, de ajánlás): ha egy darab szemetet látsz valahol, akkor szedd fel és dobd ki a kukába! Meg is teszem, főleg, mivel mindenki, a motorszerelőtől a kapitányig ezt teszi. Igaz ez utóbbi ritkábban, mert nem sokat tartózkodik utas területen, de például Pierre-t, a francia főtisztet (három csíkja van!) rendszeresen látom, ahogy kidobja az ételmaradékot vagy felszedi az eldobott szalvétát.

Tehát Castaway Cay nagyon tiszta. Nem csak a fő részei, a nagy strand, a felnőtt strand és a “privát” területek, de a köztük lévő utak és a hátsó, nem látható részek is. Ez utóbbiakat akkor látom, ha esküvő után a lelkész urat elvisszük a személyzeti részleghez, ahonnan motorcsónakkal megy tovább valamelyik másik szigetre.

 

Az esküvő egyébként így néz ki a strandon:

esküvő a strandon 1

 

Én az ifjú párra látok, ők pedig a türkizkék tengert és a hajót láthatják.


esküvő a strandon 2

El lehet dönteni, melyik a szebb látvány.

 

Maga a sziget egyébként rendkívül, már-már az unalomig beszabályozott. Nekem sokszor eszembe jut a “Fűre lépni veszélyes” című ifjúsági regény, ahol is a gyerekek két nap után megunják a gyönyörű, ámde rendkívül unalmas kastélyparkot és kimerészkednek a vad erdőbe. Mivel az utasok itt egy, maximum két napot töltenek, erre nincs esélyük, a személyzetnek pedig nincs lehetősége az utasstrandra menni, így egyedül minket, zenészeket fenyeget az a veszély. Mi viszont férfiasan belátjuk, hogy az élet csupa lemondás és elviseljük itt sanyarú sorsunkat. :)

 

Aki kedvére kevásárolgatta magát a kacatboltban

kacatbolt

 

az mehet csúszdázni.

csúszda.

 

A csúszda remek, kétpályás, az egyik fele teljesen zárt és kamikaze módon száguld benne az ember, a másik félig nyitott és lassabb, de az is nagyon élvezetes. Lehet még búvárkodni, villamos rájákat simogatni vagy ugrálni. Az én kedvencem a Dunán alkalmazott traktorbelső továbbfejlesztett változata: itt ez ugyanis átlátszó, így egyben a tengeri élet vizsgálatára is alkalmas. Az elején van két fogantyú is, hogy kényelmesebb legyen.

traktorgumi

 

Mindenféle vízi eszközökkel közlekedhetnek a kedves vendégek. Van vízibicikli, amelyiknek tényleg bicikli formája van (a kép hátterében)

vitorlások

 

vanak katamarán vitorlások.

vitorlások2

 

Ezeket csak a kiépített hullámtörőn belül lehet használni, csak sekély vízben.

 

Nem véletlen, a vihar itt is egy pillanat alap csap le, a képen szépen látszik, ahogy az esőfüggöny közeledik, miközben az erős szél cibálta a fákat.

vihar a Bahamákon

 

A jet ski és a motorcsónak épp kinn tartózkodott a nyílt vízen, arról nem készült kép. Az egyik előző blogbejegyzésemben látható a hajó fölött egy siklóernyő, abból van egy- illetve kétszemélyes. Ezen kívül üvegaljú hajóval mennek halakat nézni vagy egy távolabbi részhez búvárkodni. A lényeg, hogy egy négy- vagy egy ötnapos cruise alatt összesen az a kb. 10 óra az összes időtartam, amit Nassauban töltenek a kedves vendégek, amikor NEM a Disney-nél költik el a pénzüket. Mert bizony minden plusz szolgáltatás pénzbe kerül. Nem sokba, de a tisztességes hasznot meghozza. Jó sok minden van ingyen a csúszdától elkezdve az ételig, de aki valami többre vágyik, annek bizony végig kell húznia a kártyáját a leolvasó berendezésen. Csak egy példa: ha valaki lefényképezkedik egy Disney-figurával, legyen az Plútó, egy hercegnő vagy akár Jack Sparrow, az ingyen van, nagyon szívesen készítenek képet az utas saját gépével. De ugyanakkor a profi fotós is kattint és a csodálatos minőségű, szemet gyönyörködtető 8 x 10-es képért már 20 dollárt, kb. 3600 forintot kérnek! Nem kötelező megvenni, de nagyon csábítóan készítik el, feliratozva az út időpontjával, alá is lehet íratni. Hiába no, tudják hogyan kell üzletet csinálni. Ilyenkor mindig megnyugszom, hiszen vannak olyan alkalmak, mikor egy lélek nem jön a bárba, ahol dolgozom (főleg az első nap, közvetlen induláskor mindenki kinn tolong a nyitott fedélzeten), hogy csak tudják ezek a kapitalisták, hogy miért fizetnek engem.

 

Szólj hozzá!

Címkék: disney castaway bárzongorista vízizene barzongorista.eu cay

A bejegyzés trackback címe:

https://vizizene.blog.hu/api/trackback/id/tr753051875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása