vízizene

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

Friss topikok

  • tömjénzsolti: Nagyszerű! Már régen hiányoltam az újabb útibeszámolókat és a csodálatosnál csodálatosabb fotókat.... (2018.07.29. 12:57) 2018.02.13. Fort-de-France, Martinique
  • tömjénzsolti: Érdekesek és informatívak a képek,jó a tájékoztató összekötő írás is, várom a folytatást. (2018.04.15. 10:32) Szentpétervár (3. rész)
  • Zsomatograf: Hello! Eltűnt a Szentpétervár 1. része. :-O Mondjuk a Feedly becachelte, így ott meg tudtam nézni... (2018.02.20. 08:42) Szentpétervár ízelítő
  • Kis ember: @luxusMátéslusszkulcs: Az útnak vége, de nemsokára jön a következő. És ígérem, hogy befejezem az ... (2018.01.24. 11:33) 2017.07.27. Visby, Gotland
  • Csöre: wow!Hűha!Hajjajjaj!Meg se tudok szólalni! És a ti hajótok "csak" olyan böhöm nagy volt??? Azért az... (2017.11.18. 15:18) 2012. december 17. Panama-csatorna

Linkblog

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

AZ ÚTVONAL

Hogy merre járok, az https://www.icruise.com/ships/silversea-cruises-silver-wind-cruise-itineraries.html oldalon lehet megnézni

2017. április 22. Marmaris

2017.04.24. 16:45 :: Kis ember

Marmaris, Törökország

 

Még mindig csak pár órás rövid sétára ugrottam ki (holnap is ez lesz, Mikonoszon pedig ügyeletes vagyok), de sok mindent amúgy sem lehet itt csinálni. Az ingajárat éppen elment, a taxisofőrök kínálgatják, hogy bevisznek a központba. Negyed óra gyalog, nekiindulok a part mentén. Ekkora yachtokat eddig csak a Bahamákon láttam, sokszintesek, szinte már kötelező tartozék mindegyikben a motorcsónak és a jet ski.

 

csonak_a_hajoban.jpg

 

A világ minden tájékáról jöttek. Feljegyzem párnak a származását, itt van a „Belle Isle” Georgetownból, az „M&M” Valettáról, a „Letitia II” Guernsey szigetéről, az „Arethusa” Southamtonból, az „Enoy” Izmirből, a „Mirage” Hamburgból, a „Seralin” Londonból, a „Lady Julie” Panamából, de sok a helyi hajó is, pl a „Cipitouba” Marmarisból. Valamiért rengeteg yachtnak „Delaware” a honi kikötője, de nem hinném hogy ez az Egyesült Államok városa lenne. Élénk munka folyik, folyamatos a javítás, készülődnek a szezonra. Emitt festenek, amott éppen daruval kiemelnek egy közepes méretű bárkát a vízből, s van ahol új hajócsavart szerelnek be. Vajon miért rézből gyártják?

 

hajocsavar.jpg

 

A központhoz közeledve feltűnik egy áruház. Ki tudja mi a furcsa rajta?

 

migros.jpg

 

Csak kószálok az utcákon és a parton, régi ismerősömet, az űrhajós szobrát keresgélem, amit még 2008-ban, az azóta már nyugdíjba vonult Artemisen tett első hajóutam alkalmával láttam.

 

artemis.jpg

 

Nem találtam meg, már lebontották. Most előszedtem a régi fényképeket, akkor látom csak, hogy nem is török asztronautát ábrázol, mint azt gondoltam, hanem James Reillyt, aki a török zászlót vitte az űrbe.

 

urhajos_marmarisban.jpg

 

Dob- és klarinétszót hallok, elindulok a hang irányába. Szombat van, esküvőbe csöppenek. A vas oszlopocskákat feldíszítették,

 

feldiszitett_utca.jpg

 

az utca közepén egy BMW állja el az utat, előtte táncol a násznép.

 

tanc_es_bmw.jpg

 

 

Érdekes módon csak a nők táncolnak, köztük viszont jelen van minden nemzedék. Egy nagyon elegáns úr időnként pénzt szór a táncolók közé, az egyik rokon gyorsan felkapkodja és elteszi. Kis idő múlva a vőlegény is táncra perdül, szemmel láthatóan az autójához öltözött.

 

volegeny.jpg

 

A zene iszonyú hangos, pedig nincs erősítés, a klarinétos teli tüdőből fújja, az óriási dob puffog hozzá.

 

hangos_zeneszek.jpg

 

Nem nagyon zavarja őket, hogy fényképezek, nem is törődnek vele. Megkérdezem a videóst, melyik a menyasszony, felvilágosít hogy most mennek érte, itt csak a vőlegény családja van. Rögtön fel is ajánlja a mellette lévő huszonéves lánykát, mondván hogy ő még szabad, szabadkozva elhárítom, a nő zavartan mosolyog. Biztos kedve lenne az első jöttment turistával egyáltalán kapcsolatba kerülni. Jó húsz percet bámészkodok, hallgatom a klasszikus keleti dallamokat, nézegetem az arcokat. Számtalan esküvőn zongoráztam már Gödöllőtől a Bahamákig, érdekes, ilyenkor mindenkinek egyforma az arckifejezése, egyszerre zavart, boldog és mintha nem is vele történne az egész.

Megéheztem, bevágtam egy csirke és egy borjú tekercset, hozzá finom török teát ittam. Még lófráltam egy kicsit, megtaláltam az obligát kikötői kutyát,

 

torok_kutya_1.jpg

 

a bazárban vettem drágán egy inget. Mikor azonnal kezet nyújtott az árra amit kínáltam, rögtön tudtam hogy sokat mondtam. Ez volt a tanulópénz, holnap Kusadasi a nagy bazár, ott fogok ilyeneket bevásárolni.

5 komment

Címkék: űrhajós hajó ship bárzongorista barzongorista vízizene barzongorista.eu pecsibalazs.hu Törökország Yacht Marmaris Silver Cloud török esküvő

A bejegyzés trackback címe:

https://vizizene.blog.hu/api/trackback/id/tr2612450907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Évamama 2017.04.25. 22:53:33

Hát látom megint találtál egy öreg kutyat

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2017.05.30. 20:34:16

A hajócsavar azért bronz (nem réz) mert a számbajöhető anyagok közül az egyetlen, ami erős és bírja a tengervizet. Minden mást elpusztít a korrózió.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2017.05.30. 20:34:17

A hajócsavar azért bronz (nem réz) mert a számbajöhető anyagok közül az egyetlen, ami erős és bírja a tengervizet. Minden mást elpusztít a korrózió.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2017.05.30. 20:36:26

Hüm... valami összeakadt. Elküldtem a kommentet, azt írta vissza, hogy sajnálja, de nem tudja fogadni, most meg látom, hogy kétszer is kitette. Légyszíves moderáld a felesleget! Jó hajózást!

deckard_r 2017.05.31. 15:13:06

Pedig gyanús, hogy az US Delaware-ről van szó... A nagyon barátságos társasági jogrendszere (és alighanem adózási okok) miatt nagyon sok US cég oda van bejegyezve (konkrétan a tőzsdén kereskedett cégek 50%!).
süti beállítások módosítása