vízizene

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

Friss topikok

  • tömjénzsolti: Nagyszerű! Már régen hiányoltam az újabb útibeszámolókat és a csodálatosnál csodálatosabb fotókat.... (2018.07.29. 12:57) 2018.02.13. Fort-de-France, Martinique
  • tömjénzsolti: Érdekesek és informatívak a képek,jó a tájékoztató összekötő írás is, várom a folytatást. (2018.04.15. 10:32) Szentpétervár (3. rész)
  • Zsomatograf: Hello! Eltűnt a Szentpétervár 1. része. :-O Mondjuk a Feedly becachelte, így ott meg tudtam nézni... (2018.02.20. 08:42) Szentpétervár ízelítő
  • Kis ember: @luxusMátéslusszkulcs: Az útnak vége, de nemsokára jön a következő. És ígérem, hogy befejezem az ... (2018.01.24. 11:33) 2017.07.27. Visby, Gotland
  • Csöre: wow!Hűha!Hajjajjaj!Meg se tudok szólalni! És a ti hajótok "csak" olyan böhöm nagy volt??? Azért az... (2017.11.18. 15:18) 2012. december 17. Panama-csatorna

Linkblog

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

AZ ÚTVONAL

Hogy merre járok, az https://www.icruise.com/ships/silversea-cruises-silver-wind-cruise-itineraries.html oldalon lehet megnézni

Csak egy hangulat...

2010.05.05. 00:07 :: Kis ember

                                                                    
                                                                    
                                                                    
                                            
Csak egy hangulat...

Unalmas tengeri napok ezek, két nap Southamptonig, kettő vissza a mediterránra. Eddig nem lehetett csinálni semmit, ocsmány idő volt, hideg, a szél fújt, lökdöste a hajót, mégpedig alattomos módon, pont úgy, hogy az embernek ne legyen kedve semmit sem csinálni. Elölről-oldalról támadt a hajónak, pöffösen megdobta, majd elengedte, a hajó eleje  mintha túl sok gin-tonikot ivott volna (napi ajánlat, csak Önnek ma 20 font 70p) úgy tántorgott. éppen a kabinom közelében van az a pont, ahonnan már megindul a mozgás, minden nagyobb hullámot érezni lehetett.

Ma viszont gyönyörű az idő, a hullámok hátulról ringatják a hajót, nagy, kövér hullámok ezek, zsírosan fénylenek, mikor rájuk süt a nap. Némelyik tarajos, épp csak annyira, hogy jóleső fehérséget csempésszen a tenger sötétkékje és az égbolt azúrja közé.






 A távolban   fehér vitorla helyett   egy teherhajó sziluettje, mindjárt beérjük, akkor majd lefényképezem.




Itt a hetediken, a sétafedélzeten nincs most szinte senki, vacsoráznak, csak két lány futja magányosan a hatodik körét (3 kör kb. 1 mérföld, azaz 3 kilométernél tart) és egy hölgy olvasgat.


 En éppen túl vagyok egy szetten, még hátravan kettő, nyugodtan telnek a napok.


Két nap után megismernek, a 14. emeleten, nyitott grillben, ahova ki szoktam ülni kottát javítgatni, odajönnek hozzám, kérnek estére számokat. Aranyosak, örülnek annak is, ha éppen nem tudom, amit kérnek (esőcsepp etüd Chopintól???) és kiegyezünk valami másban (jó, akkor legyen a Forradalmi etüd, de csak este kilenc körül, mert később már nagyon hangos, akkor viszont sokan vannak, elnyelik a zajt).

Olasz menü volt ma a vacsora, eheő, csak meg kell sózni. Utána gyümölcskoktél, mert délután a kávéhoz már ettem egy  Sacher  tortát. Azért az Európa cukrászdában jobban csinálják.

Mikor délután készülődök, a laptopról Teller Ede beszél nekem kvantumfizikáról, egész érthetően. 50 évig élt külföldön és szégyenkezett, amikor nem tudta magyarul azt a szót, hogy  kémcső . Testtube   kérdezi a közönséget, és aztán megindokolja, hogy az első kémcsövet (utána már többször jól hallhatóan élvezettel mondja ki) Németországban látta. Istenem, ha ezt Karsay  waccpaör  Dorottya hallaná...*

Az átrium ilyenkor még világos, csak egy kis kék fényt állítottam be, hogy a kottát jobban lássam, a fehér zongora világit a kis dobogón, klasszikus látvány. Mennem is kell, az idő majd mindent megold. Ez az! Ez lesz az első szám, amit most játszani fogok. As Time Goes By.












*aki nem tudja mir?l van szó, legyen szíves keressen rá az index videók között



 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vizizene.blog.hu/api/trackback/id/tr191975436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagykócsag 2010.05.05. 22:21:27

nagyon szépek a képek!!! tényleg hangulatos
mondjuk hosszútávon biztos unalmas.
de a Duna sem volt semmi a ma esti zuhéban! :)
pláne utána

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2010.05.06. 19:42:12

Lehet, hogy megvárlak a vízretétellel. Csúszok a munkákkal, akárhogy hajtok. Most június 22-25. közti időpont a pillanatnyi végleges dátum. Jó hajózást! Azért nem annyira unalmas dolog, mint az elöző kommentező gondolná.

Kis ember 2010.05.07. 14:38:59

@A Tengerész:

Áááá, 26-án érkezem. Nem tudom, reménykedjek-e, vagy drukkoljak.
süti beállítások módosítása