vízizene

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

Friss topikok

  • tömjénzsolti: Nagyszerű! Már régen hiányoltam az újabb útibeszámolókat és a csodálatosnál csodálatosabb fotókat.... (2018.07.29. 12:57) 2018.02.13. Fort-de-France, Martinique
  • tömjénzsolti: Érdekesek és informatívak a képek,jó a tájékoztató összekötő írás is, várom a folytatást. (2018.04.15. 10:32) Szentpétervár (3. rész)
  • Zsomatograf: Hello! Eltűnt a Szentpétervár 1. része. :-O Mondjuk a Feedly becachelte, így ott meg tudtam nézni... (2018.02.20. 08:42) Szentpétervár ízelítő
  • Kis ember: @luxusMátéslusszkulcs: Az útnak vége, de nemsokára jön a következő. És ígérem, hogy befejezem az ... (2018.01.24. 11:33) 2017.07.27. Visby, Gotland
  • Csöre: wow!Hűha!Hajjajjaj!Meg se tudok szólalni! És a ti hajótok "csak" olyan böhöm nagy volt??? Azért az... (2017.11.18. 15:18) 2012. december 17. Panama-csatorna

Linkblog

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

AZ ÚTVONAL

Hogy merre járok, az https://www.icruise.com/ships/silversea-cruises-silver-wind-cruise-itineraries.html oldalon lehet megnézni

2023 július 27. Ibiza

2023.07.31. 23:40 :: Kis ember

 

 

Ma be nem tervezett ingmosással kezdtem

Tegnap kapitányi fogadás volt, szmokingos este, mindenki nagyon elegáns. Hatkor volt jelenésem az átriumban, délután ránézek a telefonomra, négy óra, akkor van egy órám kimenni a nyolcadikon lévő személyzeti nyitott fedélzetre. Két jakuzzi és egy pici medence található ott, valamint nyugágyak, sokkal jobb hely, mint ami az utasoknak áll rendelkezésre, mert az utasoké mindig tele van, itt pedig mindig van hely.

Today I started with unplanned shirt washing

Yesterday was the captain's reception, formal night, everyone was very elegant. I had one set in the atrium at six. I take a look at my phone in the afternoon, four o'clock so I have an hour to go out to the crew open deck on the deck eighth. There are two jacuzzis and a small pool there as well as sunbeds. It is a much better place than the passengers area, because the passenger's is always full and there is always space here.

fedelzet.jpg

fedélzet/crew deck

És hát a napozók sem idős angolok, hanem például a színitársulat tagjai.

And the sunbathers are not old people either but for example members of the theater company.

 

Táncosok a fedélzeten/dancers on the crew deck

Kifekszem egy nyugágyba, olvasgatok, fél szemem szokás szerint az órán, háromnegyed öt, van még húsz-huszonöt percem. Jön egy matróz és udvariasan kér, álljak fel, legkésőbb hatkor el kell tennie a nyugágyakat. Felállok, még be is hajtom a nyugágy felső részét, ne kelljen neki ezzel szenvednie. Becsusszanok az egyik jakuzziba és abban a pillanatban, hogy nyakig vizes leszek, szörnyű gyanú támad bennem. Miért akarja ez a matróz már most, öt előtt eltenni a nyugágyakat?!

- Mennyi az idő? - kérdezem a mellettem pihenő egyik nőt.

- Hat perc múlva hat - feleli a mellette lévő srác, vízhatlan órájára pillantva

Mint akit egy vízikígyó harapott meg, úgy ugrok ki a jakuzziból, hat perc múlva a hajó közepén kell lennem szmokingban, most meg itt állok csuromvizesen!

I'm relaxing in a lounger, reading, one of my eyes on the clock as usual, quarter to five, I still have twenty to twenty-five minutes. A sailor comes and politely asks me to get up, he has to put away the deckchairs at six o'clock at the latest. I stand up, I even fold the upper part of the lounger, so he doesn't have to work so much. I slip into one of the jacuzzis and exactly at the moment I become totally wet I get a terrible suspicion. Why does this sailor want to put away the deckchairs now, before five?!

- What's the time? - I ask a women resting next to me.

- It's six to six - answers the guy next to her, looking at his waterproof watch

I jump out of the jacuzzi like bitten by a water snake, in six minutes I have to be in the middle of the ship in a tuxedo and now I'm standing here soaking wet!

Felkaptam a ruháimat, vetettem egy pillantást a telefonomra, békésen mutatja az időt: 16:55. Hogy az a...

I picked up my clothes, looking at my phone, it calmly shows the time: 16:55. What the hell...

Semmivel nem törődve, vizes úszógatyában végigcsattogok a kb 40 méter hosszú folyosón, ez szerencsére padlószőnyeggel fedett, nem csúszok meg és a víz nagy részét felissza. Utána a lépcső korlátját támasztéknak használva szinte leugrom a deckek közötti lépcsőfordulóra, mázli hogy nincs itt a biztonsági tiszt, szerintem felnégyelne. Három emelet 10 másodperc. A kabinom nyitva, Bernard a kabinos (fordítsa már le valaki legyen szíves a "cabin steward" kifejezést!) éppen takarít. Kifelé - rikoltom, majd egy please-t hozzáteszek. Megszeppenve kislisszol. Letépem magamról a vizes fürdőruhát, felmarkolom a legelső alsónadrágot, csak úgy félig vizesen felrántom. Először az úri inggel probálkozom, tíz másodperc alatt rájövök, hogy a kézelőgombokat nem fogom tudni bepászítani ennyi idő alatt, kitépek egy fehér inget a szekrényből, rákötöm a csokornyakkendőt, nincs beállítva a mérete, hátul kicsit nagyobb, sebaj. Felrántom a nadrágot. A cipő és a zokni már elő volt készítve, gyorsan lábra vele, pontosan két perc alatt vágtam magam puccba. A nadrágtartót már menet közben csatolom, újabb két emelet lefelé, robogok a hajó közepéhez. Az utasszinten csak kicsit lassítok, pontosan mikor az az átkozott telefon 17:00 órát mutat, ami ugye hat óra, lerogyok a zongorához. Megütöm az első hangot, abban a pillanatban felharsan a hangszóróból a kapitány hangja, a hatórás jelentéssel. A technikus furán néz rám, nem csoda. Izzadok mint a ló, egy papírzsebkendő azonnal csatakos lesz, mikor megtörlöm a fejem. Mindegy, túlélésre játszunk. Ahhoz képest egész jó szett lett. Zene után vissza a kabinba, most már nem rohanva de sietősen, gyors mosdás, újabb ing, másik csokornyakkendő és aztán már megyek is vacsorázni, majd egész éjjel munka.

Lehet, hogy előző életemben tűzoltó voltam?

Not caring about anything I clatter along the approximately 40-meter-long corridor in wet swimming trousers, it is fortunately covered with a carpet I don't slip and it soaks up most of the water. After that using the railing of the stairs as a support I almost jump down the stairs between the decks. Three floors 10 seconds. My cabin is open, Bernard the cabin steward is cleaning. Leave NOW - I scream then I add a "please". He is diappearing. I tear off the wet bathing suit, grab the very first pair of underpants, and pull them up half wet. First I try on the elegant shirt but I realize in ten seconds that I won't be able to fasten the cufflinks in that time so I pull out a plain white shirt from the cabinet, tie the bow tie on it, the size is not set, the back is a little bigger, I don't care. I pull up my pants. The shoes and socks were already prepared, I quickly jump in them, in exactly two minutes I was ready for a formal night. I attach the suspenders on my way, another two floors down, I'm flying to the middle of the ship. I slow down a little in the passenger area, exactly when that damned phone shows 5:00 p.m. (which is six o'clock, right?) I hit the first note on the piano, and at that moment, the captain's voice comes from the speaker witj the regular six o'clock report. The technician looks at me strange, no wonder. I'm sweating like a horse, a tissue immediately soaking when I wipe my head. Anyway, I just want to survive. Compared to that it turned out to be a pretty good set. After the music back to the cabin now not rushing but quickly, a quick wash, another shirt, another bow tie and then I'm ready for dinner, then work all night.

Maybe I was a firefighter in a previous life?

Ibiza

Reggel kimegyek a legénységi fedélzetre, onnan bámulom a közeledő partot. Megjelenik két matróz és felhúzzák a P&O zászlaját a hajó orrára.

Ibiza

In the morning I go out on the crew deck and stare at the approaching shore. Two sailors appear and raise the P&O flag on the bow of the ship.

 

felhuzzak_a_zaszlot.jpg

Felhúzzák a zászlót/sailors raise the flag

Sajnos nem engedik ki a biciklit a partra, nem tudni miért. Így kénytelen vagyok várni az ingajáratra, aztán az őrjítő hőségben gyalogolni. Ibiza nekem nem tetszett annyira, legalábbis az a kis rész, amit gyalog be tudtam járni. Turisták és turisták, semmi más. A fejetrepesztő hőségben páran megpróbálkoznak, hogy felsétáljanak a várba, láthatóan hamar feladják, mert ahogy hágok egyre feljebb, úgy maradoznak el az emberek. Pár képet teszek csak ide hangulatképp.

Unfortunately the bike is not allowed ashore, I don't know why. So I'm forced to wait for the shuttle then walk in the crazy heat. I didn't like Ibiza that much, at least the small part that I could walk around. Tourists and tourists, nothing else. In the headhitting heat a few people try to walk up to the castle, apparently they soon give up, because as I climb higher and higher people stay behind. I just put a few pictures here for the mood.

Egy fiú még a reggeli kávéját issza az erkélyen

A guy is still drinking his morning coffee on the balcony

fiu_az_erkelyen.jpg

fiú az erkélyen/guy on the balcony

ibizai_utcakep_2.jpg

ibizai_utcakep_1.jpg

 

ibizai_utcakep_3.jpg

 

ibizai_utcakep_4.jpg

 

belso_kert.jpg

ibizai_utcakep_5.jpg

nagytemplom.jpg

 

 

Ibizai utcaképek/streets of Ibiza

ibizai_panorama_1.jpg

panoráma

Megtalálom a nekem rendelt kutyákat is, hárman vannak egy falatnyi helyen. Ne tévesszen meg senkit a lánc, egész egyszerűen nem lehet azt a kis területet körbekeríteni.

I can also find the dogs, there are three of them in a tiny place. Don't let the chain fool you, that small area simply can't be protected by fence.

kutyak.jpg

Kutyák/dogs

Visszafelé még elkóborlok kicsit, az egyik utcában egy hatalmas faág letörött, a bolt vezetője - talán tulajdonosa? - kétségbeesetten nézi

On the way back I wander a little, a huge tree branch has broken off in one of the streets, the manager of the store - perhaps the owner? - looks at it desperately.

kidolt_fa.jpg

Kidőlt fa/broken tree

Egyébként csinos hely, az utcasarkokat nem parkolónak használják, hanem pálmákat ültetnek.

utcasarok.jpg

utcasarok/corner

És általában is igyekeznek minden kicsi helyre növényt telepítani. Csak így viselhető el ez a meleg.

By the way, it's a pretty place, the street corners are not used as parking lots but palm trees are planted.

And they usually try to plant plants in every small space. This is the only way to bear this heat.

novennyel_fedett_haz.jpg

növénnyel fedett ház/plant on the house

Sokáig áll a hajó a kikötőben, csak hajnali négykor indulunk. Holnap Palma de Mallorca, ahoa csak délelőtt tizenegykor köt ki a hajó. Ennek mi értelme van?!

The ship docks in the port for a long time, we don't leave until four in the morning. Tomorrow Palma de Mallorca where the ship does not arrive until eleven in the morning. What's the meaning of this?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizizene.blog.hu/api/trackback/id/tr1418183461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása