vízizene

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

Friss topikok

  • tömjénzsolti: Nagyszerű! Már régen hiányoltam az újabb útibeszámolókat és a csodálatosnál csodálatosabb fotókat.... (2018.07.29. 12:57) 2018.02.13. Fort-de-France, Martinique
  • tömjénzsolti: Érdekesek és informatívak a képek,jó a tájékoztató összekötő írás is, várom a folytatást. (2018.04.15. 10:32) Szentpétervár (3. rész)
  • Zsomatograf: Hello! Eltűnt a Szentpétervár 1. része. :-O Mondjuk a Feedly becachelte, így ott meg tudtam nézni... (2018.02.20. 08:42) Szentpétervár ízelítő
  • Kis ember: @luxusMátéslusszkulcs: Az útnak vége, de nemsokára jön a következő. És ígérem, hogy befejezem az ... (2018.01.24. 11:33) 2017.07.27. Visby, Gotland
  • Csöre: wow!Hűha!Hajjajjaj!Meg se tudok szólalni! És a ti hajótok "csak" olyan böhöm nagy volt??? Azért az... (2017.11.18. 15:18) 2012. december 17. Panama-csatorna

Linkblog

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

AZ ÚTVONAL

Hogy merre járok, az https://www.icruise.com/ships/silversea-cruises-silver-wind-cruise-itineraries.html oldalon lehet megnézni

Egy kis statisztika

2010.05.07. 14:46 :: Kis ember

Mostanában rászoktam, hogy a vacsoráimat a tiszti étkezdében költöm el (képeket majd később mellékelek), mert az a hajón a társadalmi élet színtere. Ma is együtt ültem a szép de örökké fáradt arcú főorvosnővel, a vicces, kissé korpulens tiszttel, aki szórakoztatási osztályon dolgozik (valaki magyarítsa már szebben az entertainment officer kifejezést, légyszi...) meg még egy pár emberrel.

 

Lazacot rendeltem, várni kellett rá vagy húsz percet, mert a főkonyháról hozták, de megérte, mert isteni volt. És mégse egy negyvendekás félig nyers marhaszeletet egyek már estére, mint az angolok. Délben pedig, meglepetésemre zárva volt a grill, de mint kiderült azért, mert egy szinttel lejjebb, a tizenkettediken éppen grillparti volt. Gondolom, azt hitték szegények, hogy az emberek majd tódulnak, eszik a sok sültet (ingyen) és isszák rá a sört jó pénzért. Így szokott lenni. Most viszont pont délben akkora vihar volt, hogy majd kitépte a kezemből a sültcsirkés tányért, lehetett vagy 12 fok. Be is menekültem egy félig fedett helyre, gyorsan beburkoltam a kaját és lehúztam a kabinba. Mediterrán, mi?

 

Szóval, ha már az ételnél tartunk, álljon itt egy pár adat, amit Gavintől, az egyik tiszttől kaptam:

 

A főséf, Haydn Davis, több, mint 114 fős konyhai személyzetet vezényel minden nap, hogy megcsinálják azt a több, mint 12.000 adag ételt, amit a 2100 utas és a 900 fő személyzet naponta elfogyaszt.

 

Ennyi ételhez a következő mennyiségű alapanyagokat kell felhasználni:

 

3 és fél tonna angolszalonna és sonka

4 tonna hal

7 tonna liszt

15 tonna hús

 

28 tonna friss zöldség és gyümölcs (a friss itt azt jelenti, hogy nincs megfőzve, csak lefagyasztva –

az ízén érezni is, annyit is ér)

 

51.000 tojás

 

3.600 db. péksütemény

 

10.500 liter tej

 

4.000 liter jégkrém

 

42.000 keksz és süti a délutáni teához (14 nap x 3000/nap = 1,5/utas)

 

1.150 üveg pezsgő és habzóbor

6.500 üveg bor

900 liter csapolt sör

10.000 doboz üdítő

21.000 üveg víz

650 liter tea és kávé

 

Mikor Southamptonban kikötünk, a rakodószemélyzet 130 tonna élelmet hoz a hajóra.

 

Jó étvágyat!

komment

Címkék: statisztika hajó bárzongorista

A bejegyzés trackback címe:

https://vizizene.blog.hu/api/trackback/id/tr381981800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Évamama 2010.06.02. 19:57:58

Csak ma találtam meg ezt a statisztikát, kissé megdöbbentő, főleg, hogy talán még szakmám is a dolog. Rövid számítás alapján ez napi négyszeri étkezést jelent. Ez mind benne van a részvételi díjban? És az alkohol? Full service? Mi lesz a rengeteg göngyöleggel? Válaszodat epedve várom Évamama
süti beállítások módosítása