vízizene

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

Friss topikok

  • tömjénzsolti: Nagyszerű! Már régen hiányoltam az újabb útibeszámolókat és a csodálatosnál csodálatosabb fotókat.... (2018.07.29. 12:57) 2018.02.13. Fort-de-France, Martinique
  • tömjénzsolti: Érdekesek és informatívak a képek,jó a tájékoztató összekötő írás is, várom a folytatást. (2018.04.15. 10:32) Szentpétervár (3. rész)
  • Zsomatograf: Hello! Eltűnt a Szentpétervár 1. része. :-O Mondjuk a Feedly becachelte, így ott meg tudtam nézni... (2018.02.20. 08:42) Szentpétervár ízelítő
  • Kis ember: @luxusMátéslusszkulcs: Az útnak vége, de nemsokára jön a következő. És ígérem, hogy befejezem az ... (2018.01.24. 11:33) 2017.07.27. Visby, Gotland
  • Csöre: wow!Hűha!Hajjajjaj!Meg se tudok szólalni! És a ti hajótok "csak" olyan böhöm nagy volt??? Azért az... (2017.11.18. 15:18) 2012. december 17. Panama-csatorna

Linkblog

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

AZ ÚTVONAL

Hogy merre járok, az https://www.icruise.com/ships/silversea-cruises-silver-wind-cruise-itineraries.html oldalon lehet megnézni

2012. szeptember 10. Vancouver

2012.09.22. 20:38 :: Kis ember

Ismét egy nagyváros, toronyházakkal. Nem értem az embereket, hogy tudnak ilyenekkel együtt élni? Hogyan is írja Faludy?


Emberen túli méret szerint épül,

jókedv, művészet, ízlés, szépség nélkül


Próbálnak belevinni egyéni vonásokat, mint például itt ezt a furcsa formájú erkélyt

1.jpg

2.jpg



de nem sok sikerrel.

a szem felnéz s mindjárt lecsúszik róla,


nem úgy, mint Firenze vagy Zaragóza


házairól.



szellem a toronyházban.jpgszellem a toronyházban



És tényleg, nem való az,hogy az ember kitekert nyakkal közlekedjen, csak hogy lásson valamit. Az alsó, élhető régiót ellepik az autók. Hiába csendesedtek az elmúlt 20-30 évben, iszonyú mennyiségű helyet foglalnak el, nem hagyva teret zöldnek-padnak.



Csak egy-egy érdekesebb jármű töri meg a fém-üveg dobozok makacs haladását.

darázs.jpgdarázs



De még az emberek is felmenekülnek előlük magasra. A közösségi tereket elüldözik.



a magasban esznek.jpga magasban esznek



És hiába lenne az autóknak elektromos meghajtásuk. Nem csak a zaj, hanem az elvett élettér is nagy baj. Mivel mindent nagyra szabnak, hogy a gépjárművek elférjenek, mindenhez sokat kell gyalogolni, sivár környezetben. Ezért aztán inkább mindenki autóba ül. Ördögi kör ez. Szerencsére vannak kivételek. Amint egy kis zöld folt adódik, az emberek azonnal birtokba veszik. Mint például a galéria lépcsőit. Időtlen kép.



ez szerencsére örök.jpgez szerencsére örök 1

ez szerencsére örök 2.jpgez szerencsére örök 2




„S itt nincs barátság, nincsen társaság;



szomszédja nevét egyikük se tudja,



de felébred, ha éjszaka az ágy



recseg alatta s WC-jét lehúzza.



3.jpg



Emlékszem, mikor kiköltöztem Újpalotára – egyébként egy remek panelházba, mert kertvárosra nézett –, első nap kimentem az erkélyre. Felettem kilenc emelet, jobbra-balra a végeláthatatlan szalagház szürkesége. Kihajoltam, háttal a korlátnak, visszanéztem a házra és azt mormoltam: igen, egy panel magas, két panel széles: ez az otthonom. Nos, nem lett az soha. Csak a lakásom volt.


Az itt lakó mind büszke, mert e drága



magasépítményt menhelynek használja,



de megveti a többit, hogy itt laknak.



Itt Vancouverben is próbál megbújni egy-egy emberi épület. Például a templom. Kifordult világ! Az óhazában a házak kicsik s a templom hatalmas – itt fordítva van. Ki tudja melyik a jobb? Nekem az otthoni jobban tetszik.



kis templom a toronyházak tövében.jpgkis templom a toronyházak tövében



A nagyobb szállodák, közintézmények előtt gondosan karbantartott kertecskék. Egy kis felüdülés a szemnek.




felüdülés aszemnek.jpgfelüdülés a szemnek



Amikor van lehetőség, gondolnak másokra is.

kutyakompatibilis ivókút.jpgkutyakompatibilis kút



Csak egy pár művészeti alkotás hever odadobva az út szélére



közlekedési mozaik.jpgközlekedési mozaik



A hajóra visszafelé tartva egy tlingit harcosra bukkantam. Hűséges olvasóim már tudják mi az, ugye? Alaszkai őslakos, akit itt teljes díszben láthatunk

Tlingit harcos.jpgtlingit harcos



A hajóról szép látványt nyújt a sok magasház és a forgalom. De csak a kilencedik emeletről és 200 méter távolságból. Itt nem szeretnék élni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizizene.blog.hu/api/trackback/id/tr954796444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása