vízizene

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

Friss topikok

  • tömjénzsolti: Nagyszerű! Már régen hiányoltam az újabb útibeszámolókat és a csodálatosnál csodálatosabb fotókat.... (2018.07.29. 12:57) 2018.02.13. Fort-de-France, Martinique
  • tömjénzsolti: Érdekesek és informatívak a képek,jó a tájékoztató összekötő írás is, várom a folytatást. (2018.04.15. 10:32) Szentpétervár (3. rész)
  • Zsomatograf: Hello! Eltűnt a Szentpétervár 1. része. :-O Mondjuk a Feedly becachelte, így ott meg tudtam nézni... (2018.02.20. 08:42) Szentpétervár ízelítő
  • Kis ember: @luxusMátéslusszkulcs: Az útnak vége, de nemsokára jön a következő. És ígérem, hogy befejezem az ... (2018.01.24. 11:33) 2017.07.27. Visby, Gotland
  • Csöre: wow!Hűha!Hajjajjaj!Meg se tudok szólalni! És a ti hajótok "csak" olyan böhöm nagy volt??? Azért az... (2017.11.18. 15:18) 2012. december 17. Panama-csatorna

Linkblog

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

AZ ÚTVONAL

Hogy merre járok, az https://www.icruise.com/ships/silversea-cruises-silver-wind-cruise-itineraries.html oldalon lehet megnézni

2012 január 6. Kalóz-est

2012.01.07. 21:06 :: Kis ember

Kalózunoka kérdezi a nagypapáját:

- Nagypapa, miért van fakezed, kampóval a végén?

- Tudod, kisunokám, mikor még fiatal kalóz voltam, nagy csatát vívtam az angolokkal és egy tiszt levágta a kezem

- És nagypapa, miért van falábad?

- Tudod, kisunokám, mikor középkorú kalóz voltam, nagy csatát vívtam a franciákkal és egy ágyúgolyó elvitte a lábam.

- És nagypapa, miért van fél szemed?

- Tudod, kisunokám, mikor már öreg kalóz voltam, egy légy szállt a szemembe – és én elfelejtettem, hogy kampó van a kezem helyén!



Minden úton egyszer kalóz-estet rendeznek. Ekkor mindenki beöltözik kalózruhába, vagy legalább az itt kapott piros színű, kardos-mikiegérfejes kendőt felköti és abban mászkálnak, miközben a hangszórókból tortugai zene szól. A gyerekeknek drága ruhákat lehet kapni direkt erre az alkalomra, hozzá kalóz-félszemet, kalóz-fakezet kampóval a végén, világító és nem világító kardot, zajos pisztolyt. Én elegáns kalóznak öltözöm, főleg mivel ilyenkor a Palo étteremben zongorázom. Fehér nadrágban és fekete ingben (esetleg rávett fehér zakóban) vagyok, de kalózkendőből kötök szabályos csomójú nyakkendőt és egy kalózkendő lóg ki a mell-zsebemből. Ezzel eleget teszek mindkét “Disney look”-nak, azaz az eleganciának meg a játékosságnak is.



A legnagyobb buli este kezdődik a nyitott fedélzeten. Először is, a medencéket befedik.



befedett medencék



A háttérben jól látszódik a “Funnelvision”, a kéményre erősített hatalmas LCD (?) televízió. Máskor itt reggelől-estig Disney filmek mennek, a Hófehérkétől Hannah Montana-n át a legújabb békakirálylányos rajzfilmig. Ha baseballmeccs van, akkor azt ezen feltétlenül közvetítik, olyankor megtelik a nyitott fedélzet és az emberek a számomra érthetetlen játék bizonyos pillanataiban üdvrivalgásban törnek ki.



A kisgyerekek teljes díszben várják az estét



teljes díszben



Elnézést a képek minőségéért, de nem volt elég fény, a hajó ingott, így a hosszú záridő alatt bármennyire is szerettem volna fixen tartani, be-bemozdult a gép.



Egyszer csak kihunynak a fények, a kémény oldalán lévő hatalmas neon mikiegérfej és a reflektorok villózni kezdenek, a hangszóróból megszólal Davy Jones, s a két kémény tetejéről az égre tép egy-egy világító rakéta. Kezdetét veszi a tüzijáték.



tüzijáték 1-4



A mintegy negyedórán át tartó villogás és ropogás után mindenki önfeledten tapsol. A képernyőn megjelenik az estét levezényló koponya.



koponya



Szóval tartja az embereket amíg felkészülnek a színészek. A tizenkettedik szinten, közvetlenül a lépcső tetején megjelennek a “rossz” kalózok. Elkezdik a színpadon Jack Sparrow-t keresni, de persze nem találják.



Egyszer csak megszólal, senki nem tudja hol van. A fejgép megvilágítja a kémény tetejét, mintegy 4 emelet magasban a színpad felett.



megjelenik Jack Sparrow



Hogy került oda?



ott van fenn





A tömeg egy emberként rikolt fel. A lenti rossz kalózok tűz alá veszik a kéményt, ekkor Jack lezuhan!



lezuhan



A tömeg felüvölt...



… de 4-5 méterrel a színpad felett megáll, ekor látszik, hogy egy erős kötél tartja. Lő egyet-egyet a két kezében tartott pisztollyal, a színpadon lévő hordókból gőz tör fel. Innen már lassan ereszkedik lefelé.

kötél tartja



Igazi amerikai akciószínészetet láthatunk, kergetik a kapitányt, ide rohan, oda rohan, kardoznak, táncikálnak.



várjáték 1-2



Közben egy fedélzettel feljebb, a tizenkettediken két kalózlány várja.



a lányok fenn várják



Mikor lenn már mindenkit (szokás szerint) becsapott, Jack Sparrow felszalad a lépcsőn és elmondja híres szövegét:

“Ne felejtsék el a napot, mikor majdnem elfogták Jack Sparrow kapitányt”



És a két lány között elvonul.



majd elviszik



A színpadon kezdetét veszi a showtánc, fiúk és lányok beöltözve ugrálnak, mint a balettben.



tánc



Ilyenkor szoktam leszaladni a középső lépcsőházban. A szórakoztató személyzet is erre megy, emlékszem, mikor M. itt volt, két kalóz úgy megijesztette, akkorát sikoltott szegény, hogy majd' leszakadt a lift. Most csak három lányt láttam, meglehetősen éles a kontraszt a ruhájuk és a környezet között.



kontrasztos



Azért sietek, mert az étteremben ilyenkor tálalják a kalóz-vacsorát. Hatalmas pulykacombok...

hatalmas pulykacombok



...sajtkrémes krumpli, szegfűszeges sonka, palacsinták, fagylaltok; minden, mi szem szájnak ingere, sürgő csoport, száz szolga hord – természetesen ők is beöltözve.



beöltözve



A díszesebbik a részlegvezető.



Az ételek között gyönyörű zöldségkompozíciók kényeztetik a szemet – némelyik Davy Jonest formázza.



zöldség-gyümölcs kompozíció



Most, ahogy e sorokat írom a felnőtt medencénél (a hűséges olvasó már tudja, hogy ez a középső és az első lépcsőház között van), ide hallatszódik a funnelvision hatalmas hangszórójából a “Fekete Gyöngy” ágyúinak dörgése. Ilyenkor mindig a “Karib-tenger kalózai” első része megy ugyanis.

Heten a halott ládáján, johohó, meg egy üveg rum! 

3 komment

Címkék: disney night dream pirate coctail pianist bárzongorista pecsibalazs.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://vizizene.blog.hu/api/trackback/id/tr243527308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.01.15. 19:51:24

Hüm. A balszélső kalózlány valami méretet mutat a mutató és hüvelyk ujjával. És nagyon csúfondáros a vigyoruk. Vajon veled évődnek?

Kis ember 2012.04.07. 03:15:53

@A Tengerész:
Rossz az, aki rosszra gondol! Mindössze a "kapókéz" jelét mutatják. :)

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.04.07. 08:05:10

@Kis ember: Hehe. Elgondolkodtattál, de aztán beugrott, hogy csak egy "m" betü maradt ki.
süti beállítások módosítása