vízizene

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

Friss topikok

  • tömjénzsolti: Nagyszerű! Már régen hiányoltam az újabb útibeszámolókat és a csodálatosnál csodálatosabb fotókat.... (2018.07.29. 12:57) 2018.02.13. Fort-de-France, Martinique
  • tömjénzsolti: Érdekesek és informatívak a képek,jó a tájékoztató összekötő írás is, várom a folytatást. (2018.04.15. 10:32) Szentpétervár (3. rész)
  • Zsomatograf: Hello! Eltűnt a Szentpétervár 1. része. :-O Mondjuk a Feedly becachelte, így ott meg tudtam nézni... (2018.02.20. 08:42) Szentpétervár ízelítő
  • Kis ember: @luxusMátéslusszkulcs: Az útnak vége, de nemsokára jön a következő. És ígérem, hogy befejezem az ... (2018.01.24. 11:33) 2017.07.27. Visby, Gotland
  • Csöre: wow!Hűha!Hajjajjaj!Meg se tudok szólalni! És a ti hajótok "csak" olyan böhöm nagy volt??? Azért az... (2017.11.18. 15:18) 2012. december 17. Panama-csatorna

Linkblog

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

AZ ÚTVONAL

Hogy merre járok, az https://www.icruise.com/ships/silversea-cruises-silver-wind-cruise-itineraries.html oldalon lehet megnézni

December 28

2008.12.31. 21:45 :: Kis ember

 

Ma Máltán voltunk. Érdekes hely, érdekes emberekkel. Szerencsére a hajó a városközpont alatt kötött ki, így csak fel kellett sétálni és már bent is volt az ember. Az összes ház ugyanolyan barna homokkőből épült, a járdák kövezve, az úttest aszfaltozva. Sokfajta náció keveredik, ugyanakkor igazi mediterrán vidék – trikóban voltam, még a pullóver sem kellett –, mindenki hangos, jókedvű, kicsi bárok, kicsi garázsok, gesztikuláló emberek. D.-vel és L.-vel voltam, 99 képet készítettem, ebből 10-15 használható. Fényképeztem kutyát is, nagyon kis jó fej kóbor kutya volt, a szokásos módon sietett, látszott, hogy rengeteg dolga van, mint általában a kóbor kutyáknak, el is mosódott egy kissé a képen.

Érdekesek a buszok, mindegyik másfajta, van köztük legalább 50 éves is, de nagyon jó állapotban vannak. „. Az autóbuszokat számuk mellett színezésük különböztette meg. A zöld-sárgára festett Valettából ment Bryan szállására, a Guarena Palace-ba, hozzám a kék-fehér jött ugyanonnét. A festett autóbusz színei az analfabéták miatt voltak; nagyon sok máltai, különösen a nők, nem ismerték a számokat, és csak az autóbusz színe igazította el őket.” – írta Faludy a hatvanas évek Máltájáról. Nos, ma már nem lenne annyi szín, ahányfajta autóbusz jár, de mindegyik nagyon tetszetős. Már az is kedves, hogy az ajtó mellé ki van írva: „isten hozta”.

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.

Máltai autóbuszok

Mindenhol lovaskocsiba akarta invitálni minket, melyek gumirádli nélkül közlekednek, csak ráf van rajtuk, hangosak, de még mindig halkabbak, mint az autók, azokat igazi déli temperamentummal vezetik. Ami a legjobb, nem tudom, hogy a vasárnapnak köszönhető-e , de szerintem nem, hogy az emberek megállnak és beszélgetnek egymással az utcán, a garázs előtt, a padokon.

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.

Az úgy volt... 

Láttam egy vicces benzinkutat, egy olyan kis utcában, mint a Bezerédy utca – igaz, a házak nem olyan magasak – a járdán egy garázs előtt volt egy darab kútfej, természetesen, vasárnap lévén zárva és a töltőpisztoly lelakatolva. Mint a régi, ötvenes években. Az egyik kilátóban érdekes táblára bukkantunk: Az 1956-os magyar forradalom hőseinek és mártírjainak emlékére. Ugyanez a szöveg angolul és máltaiul is (B’tifkira ghall-martri u l-eroj tar-rivoluzjoni ungeriza tal-1956). Nem értettük hogy került oda, 2006-ban tették ki. A másik oldalon a prágai tavasz emlékét hirdető tábla függött, azon csak angolul volt a felirat, 2008-as dátummal. Valószínűleg ez ilyen forradalom-fal lesz előbb-utóbb.

A levegőnek finom növény-illata volt, végre annyi légkondicionált nap után. Persze a kabinba visszaérve most sültkrumpli-szag fogadott, ami később használt gázolaj-szagba csapott át. Érdekes, hogy csak a kikötőkben jelentkezik, ha Barcelonában is így lesz, akkor bejelentem a karbantartóknál, mert egyszer majd arra ébredek a délutáni álmomból, hogy nem ébredek fel a szénmonoxid miatt. De azért ez a veszély, remélem egyelőre még nem fenyeget.

A végén még ittunk egy kávét, igazi olasz eszpresszót adtak, aztán vissza a hajóra. A kikötőben az Arcadiatól nem messze horgonyzott a „Pembroke” hadihajó, eszembe juttatta híres névrokonát, a második világháború hősi hajóját, mely azt hiszem csúnya véget ért: kigyulladt és elsüllyedt. Meg akartam nézni közelebbről, de zárt területen volt, nem tudtam bemenni.

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.

Mossák a hajót
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vizizene.blog.hu/api/trackback/id/tr100850916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagykócsag 2009.01.01. 22:16:08

Imádom Máltát! Pár éve jártam ott, csodaszép hely.
A képekre azt írja, hogy "A böngészője lehet, hogy nem tudja ezt a képet megjeleníteni" - minden böngészőben ezt írja :)
süti beállítások módosítása