vízizene

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

Friss topikok

  • tömjénzsolti: Nagyszerű! Már régen hiányoltam az újabb útibeszámolókat és a csodálatosnál csodálatosabb fotókat.... (2018.07.29. 12:57) 2018.02.13. Fort-de-France, Martinique
  • tömjénzsolti: Érdekesek és informatívak a képek,jó a tájékoztató összekötő írás is, várom a folytatást. (2018.04.15. 10:32) Szentpétervár (3. rész)
  • Zsomatograf: Hello! Eltűnt a Szentpétervár 1. része. :-O Mondjuk a Feedly becachelte, így ott meg tudtam nézni... (2018.02.20. 08:42) Szentpétervár ízelítő
  • Kis ember: @luxusMátéslusszkulcs: Az útnak vége, de nemsokára jön a következő. És ígérem, hogy befejezem az ... (2018.01.24. 11:33) 2017.07.27. Visby, Gotland
  • Csöre: wow!Hűha!Hajjajjaj!Meg se tudok szólalni! És a ti hajótok "csak" olyan böhöm nagy volt??? Azért az... (2017.11.18. 15:18) 2012. december 17. Panama-csatorna

Linkblog

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

AZ ÚTVONAL

Hogy merre járok, az https://www.icruise.com/ships/silversea-cruises-silver-wind-cruise-itineraries.html oldalon lehet megnézni

2010. június 1. Gibraltár

2010.06.02. 11:58 :: Kis ember

 

 
Ez a blogbejegyzés majmokról fog szólni.
 
 
Komolyan mondom, ha újjászületek, majom szeretnék lenni Gibraltáron. Az életnek itt csak napos oldala van.
 
 
Már régóta meg akartam nézni a híres gibraltári majmokat, és most végre sikerült! Kicsit aggódtam, mert két napig, míg ideértünk, borzasztó idő volt, vihar, köd, eső, szóval nem éppen a legkellemesebb nyaralóidő. Mikor tegnap feljöttem a sétafedélzetre olvasni egy kicsit, egy szegény kislányon látszott, hogy nagyon roszul van. Javasoltam, feküdjön le. A szülei mondták, hogy elöl van a kabinuk, ott sokkal rosszabb a helyzet, azért is üldögélnek itt a hajó közepén. Gyorsan levettem az egyik nyugszékről a szivacsot, leterítettem egy padra és lefektettük a lányt. Felszaladtam a feje alá egy törülközőért, meg kettővel betakartuk. Nem túl szabályos, de ezt tudtam hirtelen elcsórni a konditeremből. Megmagyaráztam, hogy azért csinálom ezt, mert ha valaki, hát én aztán tudom, milyen tengeribetegnek lenni. Első találkozásomon a hajózással kifogtam az évtized viharát, ráadásul egy feleekkora hajón, 10 nap alatt 10 kilót fogytam. Megígértem, hogy ez csak egy nap, a Földközi-tenger már nyugodt lesz. És íme, most is kinn ülök a promenádon, a tenger mint a tüköt, a hajó nem is szeli a hullámokat, hanem csendesen siklik.
 
A múltkori esetből okulva, mikor egymillió ember várt a drótkötélvasútra, most elhatároztam, hogy megelőzök mindenkit. Nyolckor kirobbantottam magam az ágyból, felmentem reggelizni, pont akkor kötöttünk ki, a reggelit is a nyitott részen költöttem el, bámulva, ahogy az erős matrózkezek a hajót rögzítik a bakokhoz. Kicsit olyan volt, mintha ők húznák oda a hajót a parthoz. Jobb is, hogy korán keltem, mert Troy elfelejtette odatenni a biciklihez a kulcsot. Ez nem járja, pedig szóltam neki tegnap, most is azonnal hívtam. Addig összekészülődtem. Egy ideig hezitáltam, hogy a bakancsban menjek-e, de aztán győzött az óvatosság és azt vettem fel. Később kiderült, milyen jól tettem.
 
Az elsők között toltam ki a bringát a partra. Mivel az ingajárat csak a főutca elejéig visz, onnan még jó egy kilométert kell sétálniuk a kedves utasoknak, ezért aztán elsőnek értem a kötélpályához. Rögtön utánam befutott egy csoport. A kabin azonnal indult és mi három-négy perc alatt felértünk a hegycsúcsra. Egy percig gyönyörködtem a tájban, igyekeztem elhúzódni a turistáktól, de nem nagyon lehetett.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
az ott Afrika
 
Aztán irány a lejtő, nézzük a majmokat.
 
Nem véletlenül mondtam, hogy ha újjászületek, majom lennék itt. Mindenük megvan: finom táplálék (felvagdosva!),
 
 
 
bőven van mit enni
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
szabadság, napsütés, ha kell, tető a fejük fölé, szórakoztató hülye turisták, akiktől jól el lehet lopkodni a dolgokat. De az élet leginkább boldog semmittevéssel telik.
 
 
üldögél
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha megéhezik, csak ki kell nyújtani a kezét és máris ott a finomság.
 
 
 
 
 
nyamm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nem nagyon zavartatják magukat az emberektől. Amíg egyedül voltam, ez a nagyobb példány ügyet sem vetett rám.
 
 
 
jön
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
megy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aztán az egyiket túl közelről találtam fényképezni és azt hihette, valami étel van nálam, mert nekem ugrott. Ráüvöltöttem, azonnal odébbált. Hallottam, amint az idegenvezető azt mondja a liftben, hogy nem szabad őket megfogni, mert harapnak. Más se hiányzik nekem, mint hogy bekötött ujjal zongorázzak.
 
Odébb is álltam, és egy betontömb tetején igazi, jövőbe néző szocialista hősöket láttam.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
szocialista szoborkompozíció
 
 
Azért a majmok élete nem csak játék és mese! Komoly pozícióharcokat kell folytatni mindenért. Például, hogy ki …öööö... szerethesse a nőstényt. Mikor ott voltam, a betontömbről éppen lelökte az egyik a másikat. Hogy is van a mondás? Mindig az erősebb majom....
 
A lenti megszeppenten és vágyakozva bámult felfelé
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
alulmaradt
 
Míg a másik dölyfösen nézett le rá.
 
 
enyém a nő
 
A turisták csoportokban jönnek, néha meghallgattam, mit mond nekik az idegenvezető, de semmi érdekeset. Inkább maradtam egyedül.
 
Egy helyen viszont összetorlódtunk, mert nagyon aranyos majmok voltak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
nem plüss
 
És persze, mindenki kedvence, a kismajom, amint az anyjába csimpaszkodik.
 
csimpaszkodik
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sajnos jobb képet nem tudtam készíteni, jó anyuka volt, igyekezett az árnyékban tartani a kicsit.
 
Egyébként borzasztó szemtelenek, az ember fejére, vállára másznak és még ők vannak megsértődve, ha lezavarják őket. Minden zsebet be kell húzni a táskán, mert rögtön kiszúrják, ha nyitva van és mennek lopni. Aztán nagy boldogan, majomügyességgel, kézzel-lábbal kapaszkodva egy pillanat alatt elillannak vele. Kicsit aggódtam, nehogy kikapják a fényképezőgépet a kezemből, inkább rá is hurkoltam a szíját a csuklómra. Ráadásul a szebbik órám volt rajtam, mert a kikötői órámat kölcsönadtam Ednek, a gitárosnak, az övé tönkrement. De nem lett semmi baj, pedig a én vállamon-fejemen is mászkáltak.
Az egyik, mintha kifejezetten portét akart volna.
 
 
 
portré
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Úgy vannak a turistákkal, hogy ezek biztos azért jönnek, hogy nekik kiapadhatatlan játékforrásul szolgáljanak. Egyáltalán nem félnek, hülyére vesznek mindenkit. Az egyik például felmászott egy autóra, az antennát csavargatta és isten bizony ott volt a szemében a kópéság, tudta, hogy nem szabad.
 
Nagyon ügyesek, gyorsak, mint a villám, ja kérem, akiknek négy kezük van...
 
modellt ül
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lefelé tartva egyszer csak elfogytak a turisták. Visszamentek, vagy a busz jött értük? Nem tudom. De nem bántam, valamilyen citrusféle árasztotta édeskés illatát, a levegő friss volt és meleg, előttem terült el a Gibraltári-szoros, élvezet volt lefelé sétálni a meredek úton. Gondoltam elmegyek a köztes megállóig és ott felszállok a kábelvasútra. Hát, mikor odaértem, kiderült, hogy a köztes megálló … nem üzemel. Úgyhogy még hosszú séta várt rám vissza a városba. Vigasztalódtam egy pár majommal még, akik éppen összevesztek valamin.
 
Az egyik meg is sértődött, a kezét fájlalta
 
sértődött
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aztán felállt egy sziklára és dühösen makogott.
 
 
 
és dühös
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Társai közben elégedetten kurkásztak
 
 
 
 
kurkászik
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Már szinte visszaértem a városba, mikor egy ágyút láttam, egyenesen a hajónkra irányozva. Feltámadt bennem a sok Age of Empires játék, így elképzeltem egy lövést.
 
Age of Empires
 
 
 
Hosszú út volt,
 
 
 
 
 
 
egészen az alján találkoztam egy négerrel, megkérdezte, jó úton megy-e a majmokhoz. Mondtam igen, de remélem jó kondiban van, mert az elsőt húsz perc hegymászás után láthatja csak és a többihez bő negyven percet kell felefelé mennie. Szerintem feladta, mert negyed óra múlva a főutcán találkoztam vele.
 
Boltok, zaj, mindenhol árleszállítás, olcsó, olcsó (nem az). Vissza akarok menni a majmokhoz! Ők tudják, hogyan kell élni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizizene.blog.hu/api/trackback/id/tr682050438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása