vízizene

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

Friss topikok

  • tömjénzsolti: Nagyszerű! Már régen hiányoltam az újabb útibeszámolókat és a csodálatosnál csodálatosabb fotókat.... (2018.07.29. 12:57) 2018.02.13. Fort-de-France, Martinique
  • tömjénzsolti: Érdekesek és informatívak a képek,jó a tájékoztató összekötő írás is, várom a folytatást. (2018.04.15. 10:32) Szentpétervár (3. rész)
  • Zsomatograf: Hello! Eltűnt a Szentpétervár 1. része. :-O Mondjuk a Feedly becachelte, így ott meg tudtam nézni... (2018.02.20. 08:42) Szentpétervár ízelítő
  • Kis ember: @luxusMátéslusszkulcs: Az útnak vége, de nemsokára jön a következő. És ígérem, hogy befejezem az ... (2018.01.24. 11:33) 2017.07.27. Visby, Gotland
  • Csöre: wow!Hűha!Hajjajjaj!Meg se tudok szólalni! És a ti hajótok "csak" olyan böhöm nagy volt??? Azért az... (2017.11.18. 15:18) 2012. december 17. Panama-csatorna

Linkblog

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

AZ ÚTVONAL

Hogy merre járok, az https://www.icruise.com/ships/silversea-cruises-silver-wind-cruise-itineraries.html oldalon lehet megnézni

2010. augusztus 30. Bilbao

2010.09.02. 11:09 :: Kis ember

 

2010. augusztus 30. Bilbao
 
 
 
 
Azt a címet is adhattam volna, hogy Bilbao-rohanvást, mert összesen két és fél órám volt megnézni a várost. Későn tudtunk partraszállni, 20 percet ment az ingabusz a belvárosig és nekem délután egyre vissza kellett érnem a hajóra ügyeletre.
 
 
 
 
Bilbao legújabb nevezetessége a Guggenheim múzeum. Állítólag 1 euróért vették meg a telket, amin áll. Itt érezni lehet hogy nem egy elszeparált épületet hoztak létre, hanem egyben az egész területet is megújították és rendezték. Gyönyörűen kiépített folyópart, új hidak, stílusban összeillő épületek. Sőt, úgy tűnik, a múzeum építése új energiákat szabadított fel az építkezésben: nem messze tőle épül egy érdekes formájú felhőkarcoló, a múzeum meletti szoborban tükröződik is.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A múzeum előtt áll "Puppy", a virágokból készült macska. Nem szabad hozzá közel menni, mert időnként automata berendezés öntözi, és olyankor csöpög az orráról a víz. :)
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sajnos nem volt időm bemenni a múzeumba, pedig - szemtanúk szerint - megéri, a kortárs művészet valóban remek alkotásai vannak benn. Botszemű lévén inkább más látnivaló után néztem, egy kis kerülővel irány az óváros. Az odavezető úton korlátozták a gépjárműforgalmat. Élhető járható lett a "Gran Via", a boltok között szívesen sétálnak az emberek, az éttermek kiülős részein sokan beszélgetnek, kávéznak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilbao baszkföld fővárosa, meg is látszik a sapkaviseleten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az óvárost folyó választja el a modern városrésztől, benne hihetetlen mennyiségű hallal. Az azért elgondolkodtató volt, hogy az amúgy is nagy népsűrűségük a barnás szennyvízlefolyónál megháromszorozódott. Szennyei manna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az egész városban valami hatalmas buli lehetett hétvégén, minden sarkon óriási sátrak, bontották le a hang- és fénytechnikát. A rendezvényre épített berendezések és a teherautók természetesen kitakarták az összes látnivalót, , a Szent Miklós templomba csak egy kis résen át lehetett besurranni. Helyes katedrális, persze a katolikusokra jellemző túldíszítettséggel, de itt valahogy megtalálták az összhangot.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
És végre, nő kinézetű nők, soványak, testesebbek, barnák és szőkék, sötét és kék szeműek, fecserésznek, élnek. Nőiesek!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Mindenhol a vársoban kétnyelvű utcatáblák jelzik, hogy itt bizony komolyan veszik a nemzetiséget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A boltok előtt nem csak sovány, hanem "normál" testalkatú próbababák. Ilyet még nem láttam, de jobban belegondolva teljesen rendben van. Miért kellene mindenkinek modell alkatúnak lenni? Így jobban meg lehet mutatni, hogy hogyan áll egy ruha egy átlagos nőn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az óvárosban a már megszokott lodzsás házak. Nem lehet megunni, mindegyik egy kicsit más, a sok fa otthonossá teszi az utcát. Mintha kinn lennénk benn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A postán világóra. Ilyen a hajón is van. Nálunk a helyi, a londoni, a bombay-i a filippin és a new york-i időt mutatja. Spanyolországban kicsit mást.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hamar elszaladt az idő, egy kis kerülővel vissza a buszhoz. A folyóparton remek dolog sétálni. Itt már rájöttek, hogy sokkal jobb, ha nem csinálnak csatornát a vízből, mert a szenny és az autófolyam élhetetlenné teszi. Visszaadták a folyót a gyalogosoknak. Ki is használják, sokan sétálnak mind a két parton, gyaloghídak kötik össze a városrészeket, 15-20 perc alatt el lehet jutni mindenhova kényelmesen, jólesően.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha valaki nem akar sétálni, a villamos elég sűrűn jár (legalábbis amikor én ott voltam, sok jött), a pálya füvesítve, a tuja halkan siklik rajta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A rakparton bicikliút. A múzeum közelében láttam egy remek biciklitárolót, mikor lefényképeztem, egy turista megkérdezte, ez milyen műalkotás. Ezen elgondolkodtam. Lehet, hogy nem is biciklitároló? Manapság nem lehet tudni. De ha ez műalkotás, akkor én este művészileg belesz*rok a zongorába. Bár... úgyse értenék...
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vizizene.blog.hu/api/trackback/id/tr692266320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása