vízizene

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

Friss topikok

  • tömjénzsolti: Nagyszerű! Már régen hiányoltam az újabb útibeszámolókat és a csodálatosnál csodálatosabb fotókat.... (2018.07.29. 12:57) 2018.02.13. Fort-de-France, Martinique
  • tömjénzsolti: Érdekesek és informatívak a képek,jó a tájékoztató összekötő írás is, várom a folytatást. (2018.04.15. 10:32) Szentpétervár (3. rész)
  • Zsomatograf: Hello! Eltűnt a Szentpétervár 1. része. :-O Mondjuk a Feedly becachelte, így ott meg tudtam nézni... (2018.02.20. 08:42) Szentpétervár ízelítő
  • Kis ember: @luxusMátéslusszkulcs: Az útnak vége, de nemsokára jön a következő. És ígérem, hogy befejezem az ... (2018.01.24. 11:33) 2017.07.27. Visby, Gotland
  • Csöre: wow!Hűha!Hajjajjaj!Meg se tudok szólalni! És a ti hajótok "csak" olyan böhöm nagy volt??? Azért az... (2017.11.18. 15:18) 2012. december 17. Panama-csatorna

Linkblog

Megint a vízen vagyok. Az angol és a Disney hajók után most a Silver Wind fedélzetén. Az út a Karib-tengeren és Dél-Európa partjainál vezet. Esténként a koktélbárban zongorázom, napközben a kikötőkben mászkálok. Élmények, benyomások egy bárzongoristától.

AZ ÚTVONAL

Hogy merre járok, az https://www.icruise.com/ships/silversea-cruises-silver-wind-cruise-itineraries.html oldalon lehet megnézni

2012. március 25. Tengeri nap, Disney Magic, Fantasy

2012.03.25. 21:20 :: Kis ember

Sűrű a forgalom itt a Bahamák környékén, jönnek-mennek a Disney hajói. A múltkor a Disney Magic-kel találkoztunk, most pedig Castaway Cayen benn állt a Disney Fantasy. Tegnap mi voltunk a Disney magánszigetén, ma a Fantasy dokkol – miközben mi a tengeren fel-alá kóricálunk –, holnap megint mi leszünk. Hogy miért kell mindig ilyen fellengzős neveket adni a hajóknak? A Disneynél még értem, végülis mesevilágot épít, így nem csoda, ha a hajóinak a neve a következő: Wonder, Magic, Dream és Fantasy. De például a Carnivalnak is hasonló nevű egységeivel találkozunk Nassauban: Sensation, Fantasy, Extasy, Imagination. Képzeljünk el egy magyar hajót, amit nem Amapolának, Széchenyinek vagy Petőfinek, esetleg Lakinger Béla zsebcirkálónak hívnak, hanem mondjuk “MAHART Extázis”-nak. Ennél még a hét törpe is jobb volt, amelyek a Margitszigetre közlekedtek.

Íme a képek (a Magic-ért köszönet Selaminak, a török mixernek. Nála volt iPhone, én csak munka után rohantam fel, de sajnos a fényviszonyok amúgy is kedvezőtlenek voltak.)

A tenger Castaway Cay-nél:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vizizene.blog.hu/api/trackback/id/tr764339179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.03.27. 18:30:18

"Képzeljünk el egy magyar hajót, amit nem ....Ennél még a hét törpe is jobb volt, "
No csak várj! Jönnek az új régi idők. Már tervezik az "Igazmondó Szíjjártó" repülőgép anyahajót. A budapesti olimpia évében lesz vízre bocsátva, Francúz megyénkben Lehaver kikötőben.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.03.27. 18:32:47

Na ennek a kétkéményesnek legalább van valami hajóformája!

Kis ember 2012.03.28. 20:17:16

@A Tengerész:

A Dream és a Fantasy (ezek testvérhajók) a legszebb hajók, amelyeket láttam, mármint szállodahajó kategóriában. Ha megnézed a Carnival vagy a Norwegian hajóit... panelházak a vízen. Még a Queen Victoria volt ilyen gyönyörü. Hiába, a klasszikus forma mindent visz!
süti beállítások módosítása